Van Deeg Vandaag

Bij een goede kop koffie hoort een lekker stuk gebak, en ook daarvoor ben je bij Koffiestation aan het juiste adres. Veel van ons gebak is vegan en alle keuzes op ons menu zijn stuk voor stuk om je vingers bij af te likken en kakelvers. Ons gebak wordt namelijk ter plekke gemaakt in de microbakkerij in onze koffiebar aan de Turfsingel door Nadine, Niève en Charlotte van Van Deeg Vandaag. Tot het vaste menu behoren onder andere cinnamon buns, cheesecake, brownies en het lekkerste bananenbrood van Groningen. Daarnaast hebben we vaak een seizoensgebonden taartje, en laten de bakkers regelmatig hun creativiteit los op de weekend-specials.

Ontstaan

Onze bakkerij is ontstaan vanuit onze ‘we doen het zelf wel’-mentaliteit. Voor onze koffiebar aan de Turfsingel en de op dat moment naderende opening van de koffiebar aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat waren we naarstig op zoek naar goed, vers gebak. Kwaliteit staat bij ons voorop, en dat willen we ook uitstralen met het gebak dat we serveren. We besloten in samenwerking met Boekhandel Riemer een microbakkerij te bouwen in de kelder aan de Turfsingel. Vanuit die plek bakken Nadine, Niève en Charlotte al het gebak voor onze koffiebars, maar ook voor andere partijen in de stad.

Tot het vaste menu behoren onder andere cinnamon buns, cheesecake, brownies en het lekkerste bananenbrood van Groningen.

Vanaf eind 2022 draagt onze bakkerij de naam Van Deeg Vandaag, in voorbereiding op de volgende stap voor Koffiestation: het openen van een nieuw café.

In december 2022 won ons horecaconcept Van Deeg Vandaag namelijk de prijsvraag van de gemeente Groningen over de invulling van het voormalig benzinestation Dudok aan de Turfsingel. Aan de Diepenring, schuin tegenover Boekhandel Riemer, wordt een groene zone gecreëerd, en de restauratie van het rijksmonument Dudok gaat daar deel van uitmaken. Vanaf de zomer van 2024 kun je bij Van Deeg Vandaag in Dudok terecht voor de bekende Koffiestation-koffie en broodjes, licht alcoholische dranken en heerlijk ijs, en vanaf het voorjaar van 2025 kun je daarvan genieten op een gloednieuw terras aan het water.