Onze microbranderij

Aan de Paradijsvogelstraat in de Oosterparkwijk in Groningen vind je de microbranderij van Koffiestation. Dit is het hart van ons bedrijf, van waaruit we in de afgelopen jaren verder zijn gegroeid naar onze kraam op de Vismarkt en de koffiebars aan de Turfsingel en Oude Kijk in ‘t Jatstraat. 

In de microbranderij begint het allemaal: hier branden we al onze koffie, aan de hand van brandprofielen die we zorgvuldig samenstellen. De groene bonen importeren we uit landen als Ethiopië, Brazilië en Indonesië via kleine importeurs die, net als wij, kwaliteit en eerlijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Omdat geen enkele boon hetzelfde is besteden we veel aandacht aan elk brandprofiel; we branden met zorg en nauwkeurigheid, om zo de allerlekkerste Specialty Coffee te kunnen leveren. Dit is elke keer weer een puzzel en een groot deel van wat ons werk zo leuk maakt! Met onze koffiebrander, die een capaciteit heeft van twaalf kilo, branden we elke week gemiddeld 350 kilo koffiebonen.

Die gebrande bonen verpakken we vervolgens in onze karakteristieke zakjes en emmers, met labels van illustrator-collectief Knetterijs, waar we een nauwe band mee hebben. Ze maakten ook het prachtige plafond in onze koffiebar in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat, en zijn bovendien onze buren. Net als Knetterijs maakt onze branderij namelijk deel uit van een creatieve werkplaats waar meer dan 30 ondernemers gehuisvest zijn. Een inspirerende en gezellige plek om te werken! We bevinden ons tussen allerlei kunstenaars, meubelmakers en andere creatievelingen en voelen ons daar prima thuis. 

Als de koffiebonen eenmaal verpakt zijn, is het tijd voor de distributie. We leveren onze bonen aan verschillende bedrijven en horecazaken in Groningen, en staan twee keer per week op de Vismarkt om ze te verkopen. Daarnaast kun je de koffie uiteraard ook proeven en per zak kopen in onze koffiebars. Maar ook de microbranderij is vijf dagen per week open voor winkelend publiek! Van maandag t/m vrijdag kun je aan de Paradijsvogelstraat koffiebonen inslaan of je webshopbestelling ophalen. Liever thuisbezorgd? Dat kan ook; vanuit de branderij bezorgt onze fietskoerier onze Specialty Coffee gratis aan huis (binnen de gemeente Groningen).